Steekwagen Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Gedeeld
0
0
0

Een steekwagen is een fantastisch hulpmiddel, die je in vele situaties zal helpen. Is het niet tijdens een verhuizing van iemand, dan is het wel bij het dagelijks verplaatsen van goederen bij een bedrijf.

In deze blog gaan we het hebben over de plekken waar je goedkope steekwagens kan aanschaffen. We bespreken wat het voordeel ervan is en waarom het een slimme investering is om zo’n wagentje aan je huisraad toe te voegen. Al die informatie komt samen in de omschrijvingen van de steekwagens die we in deze blog omschrijven. De blog wordt afgesloten met een redelijk beknopte doch zinvolle koopgids, zodat je exact weet welke steekwagen hét voor jou zal zijn. Lees subiet verder om te ontdekken welke opties we allemaal voor je hebben geselecteerd.

Steekwagen Action

Het is altijd wat ongemakkelijk om valse hoop te geven. Je had bij het aanklikken van deze blog namelijk waarschijnlijk gedacht dat we je gingen vertellen welke steekwagens je bij de Action kan aanschaffen. En eerlijk, in het verleden hadden we je wel degelijk van dergelijke informatie kunnen voorzien. Helaas werkt de Action deels met een wisselend assortiment. Op dit moment is er dan ook geen steekwagen verkrijgbaar, terwijl dat in het verleden wel zo was. Hoe dan ook kan je zelf wel de webshop en website van winkel in de gaten houden, om te zien of er nog een leuke aanbieding voorbijkomt.

Steekwegen Lidl

Gelukkig is daar je redder in nood, genaamd de Lidl. Zij verkopen in tegenstelling tot de Action wél steekwagens in hun webshop. We hebben er overigens maar ééntje geselecteerd om te bespreken, omdat de andere toch wel erg prijzig is (helaas).

PARKSIDE® Steekwagen 100 kg

Prijs: €44,99
Afmetingen: 35 x 48,5 x 108 cm

Nee, nee. De steekwagen weegt geen 100 kg, maar je kan er voorwerpen en producten tot 100 kg mee vervoeren. Met andere woorden, dat is de draagkracht van het wagentje, het gewicht van het wagentje zelf ligt op 5.4 kg. Maar goed, wat zo handig is aan dit gevaarte, is dat je de steekwagen kan invouwen. Dat maakt dat je hem gemakkelijk kan vervoeren in bijvoorbeeld de auto, zonder dat het veel ruimte inneemt. Verder is de handgreep uitschuifbaar, wat ‘m weer meer geschikt maakt voor personen van verschillende lengtes. Wel zo fijn, dachten wij zo. En oh ja, ook niet geheel onbelangrijk is het aantal goede of eigenlijk zeer positieve reviews dat deze steekwagen heeft gekregen. Maakt het de moeite waard om aan te schaffen én geeft je wellicht een betrouwbaar gevoel.

PARKSIDE® Opvouwbare trolley

Prijs: €19,99
Afmetingen: 33,5 x 25 x 96 cm

Oke, oke, zie hier nog een andere steekwagen. Tenminste, het heet geen steekwagen maar in principe komt het daar wel op neer. Deze steekwagen/ trolley heeft een draagvermogen van 50 kg. Het is daarmee meer een steekwagen voor thuis dan op de werkvloer. Dat verklaart overigens al voor een deel de prijs. Wat ook de prijs verklaart is dat deze steekwagen grotendeels is gemaakt van kunststof. Bovendien kun je ‘m nog verder opvouwen dan de voorgaande en dat is fijn, want dat betekent dat hij ook in alle kiertjes en hoekjes van de schuur/ garage/ zolder kan worden neergelegd, wanneer je hem niet of nauwelijks gebruikt.

Andere budget keuzes

Welke winkels verkopen eigenlijk nog meer een steekwagen? Het antwoord op die vraag is makkelijk om te geven, want dat zijn er genoeg. Een betere vraag is dan misschien wel waar je budgetvriendelijke steekwagens kan aanschaffen. Het antwoord op die vraag is namelijk wat ingewikkelder. Zie in ieder geval hier onze selectie van budgetvriendelijke steekwagens.

Steekwagen Benson

Prijs: €26,92
Afmetingen: 42 × 48 × 98 cm

Een draagvermogen van 65 kg is prima voor de gemiddelde gebruiker. Al helemaal als je er over nadenkt dat dat neer komt op 60 pakken melk of zo’n 8 verhuisdozen. Je zal hoe dan ook en in welke situatie dan ook waarschijnlijk wel uit de voeten komen met deze steekwagen. Zo vertelt een klant over het punt dat hij zijn PLM afvalzakken makkelijk kan vervoeren. Het staal kan zeker tegen een stootje en de rubberen banden maken dat de steekwagen lekker blijft rollen. Wat ons betreft al een eerste pareltje, nietwaar? (Trouwens ook om het feit dat je hem kan opvouwen en zelfs de wieltjes naar binnen kan draaien).

Steekwagen Standers

Prijs: €24,99
Afmetingen: 38 x 36,5 x 96 cm

Nu lijkt het alsof alle steekwagens inklapbaar zijn, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog, van lang niet alle steekwagens kan je de hoogte van het handvat aanpassen, wat hier dus wel het geval is. Dat voordeel is goed voor de houding waarin je gaat tillen. Je voorkomt hiermee dat je krom buigt of je het gewicht boven je macht gaat dragen. Anderzijds kenmerkt deze steekwagen zich door zijn lichtgewicht. Afgezien van dat hij tot 70 kg aan spullen kan dragen, is het wagentje zelf maar iets meer dan 3 kg. Dat is handig, want zo maak je het voor jezelf beter mogelijk om daadwerkelijk die 70 kg te verplaatsen.

Steekwagen Hornbach

Prijs: €59,95
Afmetingen: goede vraag

Een voorbeeld van een niet inklapbare en wat meer robuuste steekwagen, is deze steekwagen van de Hornbach. Het is een steekwagen gemaakt van staal, weegt maar liefst 8,5 kg en heeft grote, rubberen banden. Dat hij zo zwaar is, heeft waarschijnlijk ook wel te maken met het feit dat het draagvermogen op 200 kg ligt. 200 kg! Weet je hoe veel dat eigenlijk is. Waarschijnlijk kan je twee collega’s op het wagentje zetten en ze nog steeds met gemak vervoeren. Al moet je er wel rekening mee houden dat je altijd gewicht aan het verplaatsen bent, en dat het, als je niet goed oplet, zomaar onder je voeten vandaan kan schuiven. Als je begrijpt wat we bedoelen, tenminste.

Steekwagen HBM

Prijs: €29,99
Afmetingen:

De steekwagen is ideaal voor het vervoeren van dozen en kratten dankzij zijn stevige roosterstructuur. Met gemakkelijke handgreepinzet en inklapbare wielen is hij snel gebruiksklaar en makkelijk op te bergen. Bovendien biedt het kunststof handvat extra comfort tijdens het gebruik. Veiligheid en efficiëntie in één, mooi toch? Overigens weegt het wagentje zelf zo’n 4,5 kg en kan het maximaal 75 kg dragen. Een gemiddelde wagen voor een gemiddelde prijs, dachten we zo.

Steekwagen Toolland

Prijs: €37,75
Afmetingen: 36 x 40 x 110 cm

Heel eerlijk? De eerste recensie betreft er eentje van een man die heel terecht aangeeft dat de hoogte van 110 cm niet heel comfortabel is voor iemand van 1 meter 80. En daar kunnen we ons dan ook alles bij voorstellen. De steekwagen draagt dan wel tot 80 kg, als je niet lekker kan dragen of tillen, dan schiet je er nog steeds niks mee op. Toch? Ach, we zullen zien waar het je toe leidt. Afgezien van de hoogte is het namelijk een stevige en robuuste steekwagen. Zo’n eentje die wel kan tegen een stootje en zo’n eentje die prima is qua prijs-kwaliteitverhouding. Je kan niet de crème de la crème verwachten, maar hoeft ook zeker niet te accepteren als het rommel betreft.

Koopgids steekwagen

Dus, waar let je dan precies op als je een steekwagen aanschaft? We hebben al het een en ander tussen neus en lippen door genoemd, maar zullen het nu nog eens handig voor je op een rijtje zetten. Lees:

 • Draagvermogen
  Het draagvermogen van een steekwagen is van cruciaal belang. Controleer het gewicht van de zwaarste voorwerpen die je moet verplaatsen en kies een steekwagen met een draagvermogen dat dit gewicht ruim overtreft. Dit zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens het gebruik.
 • Banden
  Steekwagens hebben meestal luchtbanden of massieve banden. Luchtbanden bieden een soepelere rit en zijn ideaal voor oneffen terrein, terwijl massieve banden geen lekke banden hebben en weinig onderhoud vergen.
 • Handgrepen
  Ergonomische handgrepen zijn belangrijk voor comfort tijdens het duwen of trekken van de steekwagen. Sommige modellen hebben opvouwbare handgrepen voor gemakkelijke opslag.
 • Frame
  Het frame van de steekwagen kan van staal, aluminium of kunststof zijn. Staal is duurzaam maar zwaarder, terwijl aluminium lichter is maar nog steeds sterk. Kunststof frames zijn lichtgewicht maar minder geschikt voor zware ladingen.
 • Afmetingen
  Controleer de afmetingen van het platform of de schep van de steekwagen om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de omvang van de objecten die je wilt verplaatsen.

Al met al kunnen we dus concluderen dat afhankelijk van wat je graag wil verplaatsen, het juist wel of niet handig om een bepaalde steekwagen aan te schaffen. Ga je bijvoorbeeld voor het verplaatsen van hele zware dingen, dan past daar een robuust frame bij dat zelf ook wel wat weegt. Grote wielen zijn eveneens niet overbodig.

0 Gedeeld
Gerelateerd