Kapsel krullen laagjes

0 Gedeeld
0
0
0

Iemand met krullen zou een moord doen voor stijl haar, iemand met stijlhaar ambieert juist een bos vol krullen. Voor veel vrouwen is het dan ook nooit goed, al zijn er natuurlijk genoeg vrouwen die er wel tevreden mee zijn.

Hoe dan ook zijn we er in deze blog voor alle vrouwen met krullen. Vrouwen die hun krullen dragen in laagjes of vrouwen overwegen om hun krullen zo te laten knippen. We geven je inspiratie middels foto’s en geven je een aantal tips. Knip je je haar in laagjes, dan kan je in ieder geval een hele nieuwe dimensie verwachten. Een nieuwe dimensie met textuur, volume en beweging. Lees je gauw verder?

Voordelen van krullen met laagjes

We beginnen maar gelijk met het benoemen van de voordelen van een krullend kapsel met laagjes. Niet om je te overtuigen, maar gewoon om er nog maar even de nadruk op te leggen.

 1. Verbeterde textuur
  Door lagen toe te voegen aan je krullen, creëer je meer textuur en definitie, waardoor je haar er levendiger uitziet. Het ziet er per definitie ook gelijk gezonder uit, omdat er wat minder focus ligt op één punt waar alle dode punten zich opeenhopen.
 2. Volume en body
  Laagjes zorgen voor extra volume en body, waardoor je krullen voller en veerkrachtiger lijken. Houd er rekening mee dat het in eerste instantie best ‘heftig’ lijkt, maar als het goed is weet je ook dat je krullen gedurende dag wat inzakken, mocht je er een product in hebben gespoten.
 3. Minder pluis
  Met de juiste laagjes kun je pluizig haar verminderen en je krullen beter beheren. Natuurlijk draagt het gebruik van de juiste producten hier ook aan bij.
 4. Veelzijdigheid
  Het kapsel krullen laagjes is zeer veelzijdig en kan worden aangepast aan verschillende haarlengtes en krultypes.

We zouden zeggen, alleen al hierom is het tijd om die krullen te boosten naar laagjes, in plaats van één lange ‘lap’. Scroll gauw door om er letterlijk een beeld bij te krijgen, van hoe je haar er dan uit kan zien.

5x inspiratie kapsels

We geven je een aantal voorbeelden van kapsel met krullend haar in laagjes. Let hierbij niet zo zeer op alle ‘reclame’ die er omheen staat, maar echt op het haar zelf.

#1 Een algemeen beeld

Je ziet heel goed wat laagjes kunnen doen. Het geeft wat meer definitie aan je gezicht door korte voorplukjes en valt mooi weg in je nek. De meeste volume zit op/ aan de zijkant van je hoofd, waardoor daar mooi de focus heen gaat. Een echt pareltje, nietwaar?

#2 Een goede kapper doet wonderen

Er bestaan tegenwoordig zogeheten krullenkappers. Deze kappers zijn gespecialiseerd in, jawel, krullen. Dat is handig, omdat krullen wel degelijk anders geknipt moeten worden dan recht haar. Kijk maar eens op onderstaande foto, dan zie je meteen wat voor verschil ze kunnen maken voor je.

#3 Half opgestoken

Een favoriete haarstijl van velen, is om je haar half op te steken. Het haalt het meeste haar uit je gezicht, maar je kan het toch los dragen. Hoe dat er uit ziet met krullende laagjes? Nou, zoals op onderstaande afbeelding:

#4 Een staart

Je haar liever wegmoffelen in een grote staart/ knot? Wat dacht je van onderstaande haarstijl! Het is speels, doch netjes. Het is opgestoken, maar geeft nog steeds genoeg volume af om je krullen te laten ‘shinen’.

#5 Een goed overzicht

Op onderstaande afbeelding zie je eigenlijk heel goed hoe krullen van middellange lengte, geknipt in laagjes eruit zien. Het is absoluut geen pony, maar wel een verschil ten opzichte van de andere lengtes die je in het haar ziet.

Tips voor het onderhouden

En als je dan zo’n mooi kapsel hebt, hoe onderhoud je dat dan eigenlijk? Nou, je kan in ieder geval rekening houden met de volgende punten, die letterlijk van levensbelang voor je haar kunnen zijn.

 • Vermijd te veel hitte
  Overmatig gebruik van hete stylingtools kan je krullen beschadigen. Probeer zo veel mogelijk natuurlijk te drogen. Als je dan wel een tool gebruikt, gebruik dan sowieso hitte beschermende spray om op die manier nog wat te beschermen.
 • Regelmatige trimbeurten
  Om je lagen fris en gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig je haar te laten knippen. Zoals we al eerder vermelden is het dan goed om naar een krullenkapper te gaan. Maar, weet daarbij wel dat dat niet het goedkoopst is en veel van die kappers het ontzettend druk hebben.
 • Hydrateer je haar
  Gebruik diepe conditioners en haarmaskers om je krullen gehydrateerd te houden. Raadpleeg eventueel een kapper of een andere professional om te kijken welk product dan het beste voor jouw wordt aangeraden.
 • Bescherm je haar ‘s nachts
  Gebruik een satijnen kussensloop om wrijving en pluis te verminderen terwijl je slaapt.

En zo is er natuurlijk nog een hele waslijst aan andere tips die je kan gebruiken om je krullende haar in laagjes zo mooi mogelijk te houden. Verwaarloos je haar in ieder geval niet en probeer altijd het beste te doen. Kom je er in het Nederlands niet uit, zoek dan op internet naar ‘curls in layers haircut‘.

Conclusie

Krullen met laagjes is een geweldige keuze voor iedereen met krullend haar die op zoek is naar een nieuwe en trendy look. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen deze lagen je krullen naar een hoger niveau tillen, waardoor je een prachtige en levendige uitstraling krijgt.

0 Gedeeld
Gerelateerd