Metejoor: vriendin, zus, liedjes en meer feitjes

0 Gedeeld
0
0
0

Metejoor, een man die alles kan. Nou ja, nee, niet echt, maar zingen kan hij wel zeker. Het is iemand die zit op de stoel bij The Voice Kids, het is iemand die zelf nog actief liedjes uitbrengt. We kennen hem ongetwijfeld allemaal wel, maar weten we eigenlijk wel écht wie hij is?

In deze blog lees je alles over Metejoor. We zullen vertellen over zijn liedjes, leuke feitjes, de band met zijn zus en nog veel meer. Ben je net zo curieus als wij? Lees dan gauw verder en stap binnen in de wondere en met name muzikale wereld van Metejoor.

Een kort opfrissertje

Wie Metejoor ook alweer ‘echt’ is? We vertellen je het hier, zodat je de rest van het artikel daadwerkelijk leest met de kennis wie hij nu eigenlijk is.

Metejoor, wiens echte naam Joris Van Rossem is, is een Belgische singer-songwriter en muzikant. Hij werd bekend met zijn hit ‘Horizon‘ in 2018 en heeft sindsdien een groeiende populariteit genoten in België en Nederland. Zo scoorde hij al een aantal keer een hit in de Nederlandse top-10 lijsten. Een voorbeeld hiervan is ‘Wat Wil je van Mij‘, die hij samen met Hannah Mae uitbracht. Metejoor staat bekend om zijn pakkende popmuziek en emotionele teksten. Hij heeft verschillende singles uitgebracht en treedt regelmatig op in beide landen, waarbij hij een groeiend aantal fans aan zich bindt.

Dus, een echt talentje dat van Belgische bodem komt. We zullen nu wat meer diepgang creëren door te kijken naar welke muziek hij nog meer heeft gemaakt.

Liedjes

Wat een prachtige nummers heeft Metejoor inmiddels uitgebracht. En dan ook nog eigenlijk bijna altijd in het Nederlandse gezongen! Alsof het zo had moeten zijn, horen we je bijna denken. Zie hier een aantal van zijn meest bekende liedjes:

  • Wat Wil Je Van Mij? (2022 als single, 2023 als onderdeel van het album ‘Joris’)
  • Rendez-Vous (2021, samen met Emma Heesters)
  • Ik wil je meer (2017 als single)
  • Horizontaal (2019 als single)

De liedjes van Metejoor zijn aanstekelijk. Je wil er op dansen, je wil meezingen, je voelt het door je aderen stromen. Natuurlijk helemaal fantastisch en we zijn dan ook benieuwd of er anytime soon nog een nieuw album uitkomt. Zijn carrière is aan de andere kant nog maar heel kort en dus heeft hij nog alle tijd tot hij misschien minder ‘relevant’ wordt. Bovendien is hij nu nog aan het touren met zijn huidige muziek, dus dat zal ook wel goed zitten.

Zus

Een leuk feitje is dat Metejoor ook weleens samen met zijn zus Lisa ging optreden. Zij is degene die hem uiteindelijk de laatste duw heeft gegeven om op het podium te gaan staan. Anyway, ze hebben dus nog niet heel lang geleden samen een liedje uitgebracht. Dit is ‘Zo mooi’ en gaat over een vriend die helaas uit het leven was gestapt. Een prachtig en ontroerend stukje uit deze muziek is:

je zocht naar duizend sterren
liggend in het gras
maar je wilde niet beseffen dat jij de mooiste was

Let op! Denk jij aan zelfdoding of maak je je zorgen over iemand die daar mogelijk aan denkt? Bel dan naar 1813. De medewerkers staan 24/7 voor je klaar.

Vriendin

Voor een langere tijd had Van Rossem een ontzettend leuke vriendin. Het ging om een relatie van zo’n vijf jaar, die medio 2023 uiteindelijk is gestrand. Die vriendin kende je als Brit. Zij leerden elkaar kennen op een middelbare school, waar hij als sportleerkracht bezig was en zij als leerlingenbegeleider werkte. Dit was vóór hij zijn bekendheid opdeed als Metejoor.

Maar goed, de relatie is dus nu helaas voorbij. De reden hiertoe is helaas onbekend. In ieder geval gaf hij in een interview aan het in rust te willen verwerken. Heel soepel verliep de break-up overigens niet. Al eerder zouden de twee elkaar op Instagram hebben ontvolgd en zou Metejoor een affaire hebben gehad met een lid van K3, van wie we de naam verder niet zullen noemen. Yvonne Coldeweijer, de eigenaar van een roddelkanaal, was ook wel degene die dit heel erg aandikte. Haar ‘spionnen’ hadden het een en ander opgemerkt, al hebben zowel Brit als Joris dit altijd ontkend.

In ieder geval is de relatie nu dus voorbij en weten we niet of Joris alweer iemand anders op het oog heeft. Of dat hij er überhaupt al wel voor open staat. We zullen zien wat de toekomst hem zal brengen.

Leuke feitjes

Als laatste willen we dus nog een aantal leuke feitjes onder de aandacht brengen. Hier heb je misschien niet echt iets aan, maar is wel gewoon leuk om te weten:

  • Tot twee jaar geleden was Metejoor nog een enthousiast sportleraar op een middelbare school. Wat moeten zijn oud-leerlingen nu trots op hem zijn en de carrièreswitch die hij heeft gemaakt.
  • Op 3 en 4 november 2023 komt een droom voor Metejoor uit. Hij speelt dan zijn grootste soloconcert ooit, namelijk in het Sportpaleis.
  • Metejoor betekent eigenlijk ‘met de joor’ dus ‘met de Joris’. Dit is een referentie naar zijn echte naam, dat Joris van Rossem is.
  • Het lievelingseten van Metejoor is lasagne. Veel lasagne (aldus zijn eigen woorden)
  • De reden waarom Metejoor eigenlijk alleen maar in het Nederlands zingt, is omdat de teksten dan meteen in de harten van de luisteraars binnenkomt.

Zo, precies zoals we het wilden. Nee, je hebt niet echt iets aan de informatie, maar het is wel leuk om te weten, toch? Hiermee eindigen we dan ook even de duik die je in de wereld van Metejoor hebt genomen. Tot ziens.

0 Gedeeld
Gerelateerd