Sofie Van de Velde: echtgenoot, carrière en meer informatie

0 Gedeeld
0
0
0

Tegenwoordig vliegt de kunst je om de oren. Het internet heeft er namelijk voor gezorgd dat kunstenaars veel sneller en veel meer bekendheid vergaren dan hoe dat vroeger ging. Of je het daar nu mee eens bent of niet, het is wat het is. Toch zijn er nog wel degelijk personen die zich kunnen onderscheiden van het grote gros.

Daarmee doelen we niet alleen op kunstenaars, maar ook op galeriehouders. Zij zijn de kenners die ervoor zorgen dat de echte pareltjes omhoogkomen. Dat de echte kunst, kunst blijft. In ons land kan je dan misschien denken aan Ronny Van de Velde. Echter is tegenwoordig ook zijn dochter Sofie hard bezig met een carrière in deze wereld. In deze blog zullen we dan ook onze aandacht op háár richten. Zo vanzelfsprekend was haar keuze voor dit vak namelijk niet.

Wie is Sofie Van de Velde?

Voor we ingaan op van allerlei specifieke info, zullen we Sofie Van de Velde even in het kort introduceren. Dus, deze dame is een Belgische galeriehouder en kunsthandelaar. Ze staat bekend om haar werk als eigenaar van de gelijknamige galerie, Sofie Van de Velde, gevestigd in Antwerpen. De galerie vertegenwoordigt een selectie hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars. Sofie Van de Velde speelt een belangrijke rol in de kunstscene en wordt erkend als een invloedrijke figuur binnen de Belgische kunstwereld. Overigens runt ze vandaag de dag twee galerijen in Antwerpen-Zuid. Een derde galerij, de Plus-One Gallery, runt ze met iemand anders.

Carrière

Hoewel je misschien denk dat Van de Velde zich al lang in deze wereld bevindt, is niets minder waar. Want ja, ze groeide op tussen de kunst door haar vader Ronny Van de Velde, maar nee, ze besloot voor langere tijd niet in zijn voetstappen te treden.

Sofie van de Velde, wie geboren is op 30 december 1971, groeide op in een relatief jong gezin. Haar vader was nog maar 18 toen hij vader werd van Van de Velde. Maar goed, Ronny en Jessy (moeder Sofie) reisden de wereld over op zoek naar mooie pareltjes. Alles draaide om het punt of Ronny iets verkocht of niet. Deed hij dat niet, dan leefde het gezin in relatieve armoede. Toen Sofie ging studeren, koos ze er dan ook voor om niet iets te doen wat zich relateerde aan haar vaders werk.

Daarentegen ging ze het onderwijs en de sociale sector in. Van de Velde specialiseerde zich in ‘problematische opvoedingssituaties’ bij jongeren. Ze had hier talent in en kreeg het leven waar ze van droomde. Althans, een leven zonder te veel risico’s met een vast inkomen en zonder schulden. Kunst werd een hobby, tot het moment dat vader Ronny ziek werd.

Omscholing

Ronny vroeg aan zijn dochter of zij voor/ met hem wilde werken. Sofie dacht er even over na en liet vervolgens alles vallen. Het rustige leventje dat ze had, veranderde naar een leven dat ze vooral van vroeger kende. Uiteindelijk zou ze het dus zover schoppen, dat ze haar eigen galeries beheerd en hier als een succesvol persoon in wordt gezien.

Zo is Van de Velde ook al enkele seizoenen op tv te zien als kunsthandelaar. Dit betreft het programma ‘Stukken van mensen’. Dit is is een populair televisieprogramma op GoPlay waarbij mensen hun waardevolle objecten verkopen aan vier gerenommeerde handelaars. Elk object heeft een verhaal en een prijs, maar alleen de handelaars kunnen bepalen of ze willen bieden. Het programma biedt een fascinerend kijkje in de wereld van antiek, kunst en verzamelobjecten, met spanning en emotie op elk moment.

Echtgenoot

Anders dan je misschien denkt van Van de Velde, is ze wel degelijk getrouwd en heeft ze een gezin gesticht. In zijn totaliteit vallen er vier kinderen onder ‘Van de Velde’. Dit zijn zonen Henri en Matisse en de twee bluskinderen Otis en Stella. Ze zijn inmiddels allemaal begin twintigers en zullen ongetwijfeld trots zijn op wat hun moeder doet.

Van de Velde is al jaren samen met Steve Brouwers. Klinkt die naam je bekend in de oren, dan kan je daarin nog weleens gelijk hebben. Brouwers is namelijk Creatief Directeur bij meerdere Belgische zenders. Benieuwd hoe het gezin eruit ziet? Kijk anders even op onderstaande foto. Hoewel het al wel van een aantal jaar geleden betreft, is het wel een van de weinige foto’s op de socials waar iedereen tegelijkertijd op staat.

Opvallende namen

Oh ja, nog even terug naar de zonen van het stel, zij heten Henri en Matisse. Mocht je een beetje kennis hebben van kunst, dan valt het je vast op dat de namen samen de volledige naam van Henri Matisse vormen. Henri Matisse was een invloedrijke Franse kunstenaar bekend om zijn baanbrekende bijdragen aan de moderne kunst. Zijn levendige kleurgebruik en expressieve stijl kenmerkten zijn schilderijen, beeldhouwwerken en collages. Matisse wordt beschouwd als een van de pioniers van het fauvisme en blijft een belangrijke figuur in de kunstgeschiedenis. Moet je nagaan dat je daar naar bent vernoemd, amai!

Het leven van een kunsthandelaar is soms zwaar

In principe klinkt het leven van Sofie van de Velde fantastisch. Helaas gaat het leven van een kunsthandelaar niet altijd over rozen. Zo heeft Van de Velde weleens meegemaakt dat iemand haar een stuk probeerde te verkopen welke zij in haar eigen bezit heeft. Het is dus niet zomaar iets, om een kunsthandelaar te zijn. Je dient alert te zijn, te weten waarover je praat etcetera. Nou ja, gelukkig heeft Van de Velde wat dat betreft een perfect leermeester (haar vader) wie overigens ook weleens een fout heeft gemaakt. Door bijvoorbeeld iets te vroeg te verkopen of te werken met de meest onhandelbare kunstenaars.

Nou ja, we hopen dat de toekomst nog veel moois mag brengen voor Sofie Van de Velde, haar gezin en haar familie. Op naar nog veel mooie tentoonstellingen, nietwaar?

0 Gedeeld
Gerelateerd