Anastasya Chernook: van migrant naar influencer en meer

0 Gedeeld
0
0
0

“Artist, author, confidence dealer & mom 💗”

Dus, mevrouw heeft een podcast, staat aan de top van een coachingtraject rond zelfvertrouwen, is kunstenares, moeder, verschijnt regelmatig op de nationale televisie en heeft een hele hoop volgers op haar sociale media. Het is een alleskunner. Een vrouw wie laat zien dat tegenslag niet de rest van je leven hoeft te bepalen.

Wie dit voorbeeld aan je geeft? Nou, wat dacht je van Anastasya Chernook. Zij leefde jarenlang in armoede en heeft het nu geschopt tot een van de succesvolste dames in ons land. Wij zijn nu al trots en willen je graag laten zien waarom ze misschien ook een inspiratiebron kan vorm voor jou.

Een rumoerige jeugd

Maar voordat Chernook is gekomen waar ze staat, moeten we even een heel stuk terug de tijd in. Chernook is namelijk 6 jaar wanneer ze met haar ouders vlucht uit Kirgizië, een deel van de voormalige Sovjet-Unie. Zowel de economische als politieke situatie in het land is dan erg slecht. Met de hoop voor een beter bestaan, komt het jonge gezin deze kant op. Om precies te zijn naar het West-Vlaamse Aartrijke.

In haar jonge jaren werd ze veel gepest. Dit uitte zich in fysieke handelingen, maar ook mentaal probeerden de pesters haar met de grond gelijk te maken. De reden hiervoor was dat Chernook erg arm was en bovendien van Russische afkomst bleek. Zelfs toen ze van school kwam, werd ze nog steeds het mikpunt van spot. Ze was immers Russisch en, schijnbaar, een ho*r (pardon our French).

Een ondernemende geest

Makkelijk was het dus niet. Want naast al haar eigen probleem, moest Chernook ook nog haar jongere broertje opvoeden, omdat haar ouders altijd aan het werk waren. Uiteindelijk weet ze toch een positieve spirit omhoog te halen en besluit ze dat het ook anders kan. Ze ontdekt haar ondernemende geest en heeft het tegenwoordig dus zeker een eind geschopt.

Zo was ze vorig seizoen nog een vast panellid bij het programma ‘De tafel van Gert’. Dit is het praatprogramma met Gert Verhulst aan het hoofd van de tafel. Een soort ‘Jinek’ dus, voor de Nederlandse lezers onder ons. Maar, misschien wel hetgeen waar Chernook het meest trots op is, is haar bedrijf School of Confidence.

School of Confidence

Het hele idee dat je je aanmeldt bij de School of Confidence is om, je raadt het niet, meer zelfvertrouwen te verkrijgen. Hoewel de inschrijvingen in maart 2024 even vol zit, denken we bijna wel zeker dat het binnenkort wel weer een keer open komt. Mocht je toegang hebben gekregen tot de cursus, dan zal je de komende 16 weken eraan vast zitten. Er worden bepaalde begrippen als intenties, obstakels, doelen en alter ego’s aangehaald. Het gaat er in ieder geval dus allemaal om hoe je op een zo sterk mogelijke manier in je schoenen kan staan en het leven kan leiden waar je zo wanhopig naar verlangd.

Aan het hele onderwerp rondom die confidence is ook een podcast gewijd. Althans, er staan maar vier afleveringen online, maar het is zeker interessant om te horen hoe andere vrouwen hierover in gesprek gaan met Anastasya. Bovendien heeft Anastasya zelf een aantal keer op de voorpagina van de Flair gestaan. Waarom is dat relevant? Nou, omdat je in eentje kan lezen hoe een cursist de cursus heeft ervaren. Kan je nog even nadenken of je het die €685,- wel echt waard vindt (we hebben nooit gezegd dat het goedkoop was…).

De Kroning van het Krotkind

Hadden we al gezegd dat Anastasya ook een boek heeft geschreven? Ja? Oh. Nou, het gaat in ieder geval om ‘De Kroning van het Krotkind’. Het boek omvat eigenlijk het levensverhaal van Chernook en vertelt hoe ze op haar dertigste al veel dromen heeft kunnen waarmaken. Een absolute aanrader om in in te investeren, al helemaal als je bijvoorbeeld ook al emigrant naar België bent gekomen.

Gezin

Gelukkig lijkt Chernook ook op haar privégebied het een en ander voor elkaar te hebben. Zo is ze getrouwd met René Degroote, met wie ze een zoontje genaamd Donald heeft gekregen. Onderstaande foto vinden wij zó zot, het gezinnetje lijkt echt gelukkig, blij en dankbaar te zijn.

Overigens is het daarmee ontzettend fijn om te zien dat René zijn vrouw tenminste accepteer om wie ze is en ‘hoe’ ze is. Chernook heeft er namelijk geen geheim van gemaakt dat ze wel iets qua plastische chirurgie heeft ondergaan. Natuurlijk komen daar hartreacties op en maakt het het stukje Russische slutshaming nog veel groter dan het is. Toch geeft Chernook hier zelf over aan dat ze trots is op wie ze is, zich eigenlijk niet heel veel bekommert om de mening van anderen en daarom dit soort keuzes heeft gemaakt. Als zij het mooi vindt en manlief nog steeds nergens over klaagt, wie ben jij dan om er iets over te zeggen. (Tuurlijk kan je er iets over vinden, maar je mond houden is een tweede.)

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Chernook een inspiratiebron voor velen is. Ze heeft het van een gepeste en arme migrant geschopt tot, in onze ogen, een van de meest succesvolle dames die ons land rijk is. We hopen dan ook dat ze veel van haar dromen mag en kan gaan waarmaken. Net als we dat of course hopen voor jou, onze geliefde lezer. Ennûh, doe ‘s lief, daar wordt de wereld een stuk mooier van!

0 Gedeeld
Gerelateerd