5x hippe restaurants in Mechelen

0 Gedeeld
0
0
0

Mechelen, een stad in ons mooie België, is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Gelegen tussen Brussel en Antwerpen, staat Mechelen onder andere bekend om zijn prachtige gotische architectuur, zoals de Sint-Romboutskathedraal en het Stadhuis. De stad biedt ook tal van musea, zoals het Hof van Busleyden en het Speelgoedmuseum.

Met haar sfeervolle pleinen, gezellige cafés en levendige markten trekt Mechelen zowel toeristen als lokale bewoners aan. Bovendien is de stad een centrum van gastronomie, met heerlijke Belgische gerechten en bieren om van te genieten. Precies op dat laatste zullen we bij deze blog inspelen. We zullen je namelijk vertellen waar je de lekkerste restaurants vindt, wat je er kan eten en wat de prijzen hiervoor zijn. Scroll dus maar gauw door!

#1 De Fortuyne

Befferstraat 20
2800 Mechelen

Prijsklasse: €€€€€
Beoordeling: 4,6 ⭐️⭐️⭐️⭐️

In het hartje van Mechelen vind je een plek waar je terecht kan voor een ‘kosmopolitisch foodsharingmenu‘. Een wat? Precies, dat dachten wij eerst ook. Maar om je even een beeld te geven, iedere acht weken wordt er een soort werelds, alles overstijgend menu voor je bedacht. In vier of vijf worden je verschillende gerechten aangeboden, welke gepaard gaan met een lekker wijntje of biertje. Je begint met kleine hapjes, dan volgt een koude gang, hierna een warme gang en tot slot natuurlijk heerlijke desserts. Kies je voor een vijfde gang, dan zal dat de signature dish van de chef betreffen. En, niet te vergeten, bij elke gang worden twee gerechten geserveerd om te delen. Vandaar dat ‘foodsharing‘ stukje.

#2 Brasserie De Margriet

Bruul 52
2800 Mechelen

Prijsklasse: €€€
Beoordeling: 4,3 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Nog steeds in hartje Mechelen? Geen probleem! Bij dit restaurant, of eigenlijk brasserie, kan je heerlijk eten. Je kan er gaan voor de heerlijkste kroketjes, een boterzachte steek of slechts een ijsje waar je zelf van wegsmelt. In ieder geval is het voor ieder wat wils. In die zin is dat typisch voor een brasserie. Brasseries hebben namelijk vaak een ontspannen sfeer en zijn populair voor informele maaltijden. En als je je afvraagt waarom het ‘De Margriet’ heet. Nou, het is een eerbetoon aan frêle Margareta van Oostenrijk die al zo’n 6 eeuwen op die plek woonde. Geschiedenis en eten in één, het kan bijna niet beter!

#3 Het anker

Guido Gezellelaan 49
2800 Mechelen

Prijsklasse: €€ – €€€
Beoordeling: 4,5 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Is het nou een brouwerij, een hotel of een restaurant? Nou, wat dacht je van alledrie! Het kan best wel zijn dat je je overnachting voor je stedentripje Mechelen hier ook hebt geboekt. In dat geval kan je ‘s avonds, na een lange dag struinen, ook een heerlijk hapje eten. Ga voor een heerlijke vegan quinoa salade of toch voor een typisch Vlaamse stoferij. Heb je trouwens al eerder op de dag trek, dan is ook dat geen probleem. Zo staan er een aantal kleine borrelhapjes op het menu en kan je tot 17.00 ‘s middags kiezen voor een magnificant lunch. Ennuh, nu het vakantie is mag je best wel genieten van een biertje of twee, hoor.

#4 De Vleeshalle

Huidevettersstraat 7
2800 Mechelen

Prijsklasse: €€ – €€€
Beoordeling: 4,3 ⭐️⭐️⭐️⭐️

De Vleeshalle is wat dat betreft dé plek waar je heen gaat met een groep wie allemaal wat anders lekker vindt. Het is namelijk een soort ‘versmarkt meets food court‘, wat inhoudt dat er altijd 13 diverse stands staan die eten aanbieden. Je kan van iedereen wat halen en toch lekker gezamenlijk aan een tafeltje op eten. Je wordt dan wel niet helemaal op je wenken bedient, maar aan de andere kant is het toch niet heel moeilijk om even je eten op te halen? Nou ja, het eten varieert echt tussen van allerlei verschillende smaken, dus dat er niet iets voor je tussenzit, zal eigenlijk niet voorkomen.

#5 LIEF

Graaf van Egmontstraat 5
2800 Mechelen

Prijsklasse: €€ – €€€
Beoordeling: 4,5 ⭐️⭐️⭐️⭐️

LIEF is een restaurant waar je heerlijk kan brunchen, ontbijten of kan lunchen. Het menu bestaat uit van allerlei healthy gerechten en geeft je een goed gevoel. Zo zou je kunnen kiezen voor een toast met hummus bij de lunch of een heerlijke açai bowl bij het ontbijt. Een lekker theetje erbij? Ook geen probleem. Gelukkig voor degene met een gezin zijn er ook wat minder ‘fancy’ gerechtjes te vinden. Het kroost kan bijvoorbeeld genieten van een spiegeleitje met soldaatjes. Misschien nog wel het mooiste van dit alles is dat het goed te betalen is. En ja, dat is nog al wat in deze tijd. ‘Even lunchen’ kost al gauw tientallen euro’s, wat natuurlijk niet niks is voor een doorsnee gezin.

Overweging

Natuurlijk snappen we dat Mechelen niet per se op de nummer een staat van plekken waar je een keer heen gaat. Toch is het wel zeker een leuke plek om naartoe te gaan. Mechelen biedt bijvoorbeeld een unieke charme en historische sfeer die anders is dan het grote Brussel en Antwerpen. Het is compacter en minder druk dan deze grotere steden, waardoor bezoekers kunnen genieten van een meer ontspannen ervaring. Bovendien is Mechelen centraal gelegen tussen Brussel en Antwerpen, waardoor het een handige uitvalsbasis is om beide steden te verkennen tijdens een verblijf in Mechelen. Heb je alsnog alles gehad, maar is het wellicht wel wat goedkoper. Fraai, nietwaar? Op naar een stedentripje Mechelen dus!

0 Gedeeld
Gerelateerd