Robin Pront: partner, Slimste Mens, studies en meer

0 Gedeeld
0
0
0

De meeste mensen kennen wel veel bekende acteurs en actrices in ons land. Ze spelen in de meest populaire series en dan is het ook niet meer dan logisch er wordt opgezocht wie het personage in het echt is. De bekende mensen worden gevolgd op sociale media en zo gaat het balletje rollen.

Echter is dat som niet helemaal eerlijk. Tenminste, achter iedere serie of film die wordt gemaakt, staat natuurlijk ook een heel groot team. Een team dat onder andere bestaat uit regisseurs en schrijvers. Laat Robin Pront daar nu net een hele bekende van zijn in ons land. In deze blog wijden wij dan ook een keer alles aan hem, in plaats van iemand die zelf op het doek te schitteren staat. Lees je gauw verder? Het is echt allemaal erg interessant, hoor!

Wie is Robin Pront?

First things first, we starten graag bij de basis van dit persoon en dat is om te vertellen wie Robin Pront eigenlijk is. Well, Robin Pront is een Belgische filmregisseur en scenarioschrijver. Hij heeft een Nederlandse vader en Antwerpse moeder, wat heeft geleidt tot een mooie combinatie. ‘The best of both worlds,’ noemt Pront het zelf. Anyway, verder is hij vooral bekend vanwege zijn werk in de Vlaamse filmindustrie. Pront heeft verschillende films geregisseerd en geschreven, waaronder ‘D’Ardennen’ en ‘Zillion’. Zijn werk staat bekend om zijn rauwe realisme en sterke karakterontwikkeling. Pront heeft dan ook een significante bijdrage geleverd aan de hedendaagse Vlaamse cinema.

Studies

Maar goed, een succesvol scenarioschrijver/ regisseur word je natuurlijk niet zomaar, zo kan je je wel bedenken. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar wat voor opleiding of studies Pront heeft gevolgd. Hoewel we alles niet helemaal duidelijk kunnen terugvinden, weten we in elk geval dat hij afgestudeerd is aan de LUCA School of Arts in Brussel. Dit is een toonaangevende instelling voor hoger kunstonderwijs in ons land. De school biedt een breed scala aan opleidingen in kunst, design, film, muziek en podiumkunsten. Verder staat het bekend om zijn hoogwaardig onderwijs, professionele docenten en moderne faciliteiten, en trekt studenten van over de hele wereld aan die hun creatieve talenten willen ontwikkelen.

Je kan het wijzen op talent of op de opleiding, maar Pront bokste het voor elkaar om zijn eerste korte film al direct tot een succes te brengen. Het betrof een korte film genaamd Plan B, welke in 2008 is uitgekomen. Deze werd genomineerd voor het Kortfilmfestival Leuven in 2008 en Pront won daadwerkelijk de award voor Beste Korte film. Zijn echte filmdebuut kwam trouwens pas jaren later, in 2015, uit en kan je terugvinden onder de titel ‘D’Ardennen‘.

De Slimste Mens ter Wereld

Grappig genoeg, of nou ja ‘grappig’, Pront werd ineens veel bekender toen hij in 2012 meedeed aan De Slimste Mens ter Wereld. Dit is een populair televisiequizprogramma waarin bekende (en minder bekende) deelnemers strijden om de titel van ‘De Slimste Mens’.

In bovenstaand filmpje zie je Pront die spreekt over zijn deelname in dit programma. In elk geval is het hét moment geweest waarop Pront ineens een stuk bekender werd dan hij op dat moment was. Bij het ‘normale publiek’ bedoelen we tenminste. Het blijkt voor vele Vlamingen een erg sympathieke man en eerlijk gezegd vinden wij dat ook.

Partner

Tja, zo’n charmante man, heeft hij eigenlijk ook een lief. Het antwoord is, helaas voor alle geïnteresseerden, ‘ja’. Al jarenlang is Pront gelukkig met Charlotte Timmers. Als klap op de vuurpijl kondigden ze in 2023 aan te gaan trouwen. Hoe leuk is dat? Wij vinden het fantastisch, maar we begrijpen tegelijkertijd ook wel dat je je afvraagt wie Timmers dan is.

Nou de kans is eigenlijk wel groot dat je weet wie het is. Timmers is namelijk een tamelijk bekende actrice, wie onder andere in de serie Billie vs Benjamin speelde en ‘toevallig’ ook een rolletje had in de daverend succesvolle film Zillion. Of ze bij die laatste een voorkeurspositie had voor de rol vanwege het feit dat het ging om een film van haar lief, weten we niet. Maar een gokje wagen om te zeggen dat het wel ergens waar is, doen we graag. Hoe dan ook is het een knappe verschijning en snappen we wel dat het stel op elkaar is gevallen.

Conclusie

Tja, wat kunnen we zeggen over Robin Pront? Nou, in elk geval dat hij goed doet in wat hij is. Het is een man die hard werkt om de dingen te bereiken die hij doet en de mooie glimlach die erbij gepaard gaat, is een cadeautje an sich. We hopen in de toekomst nog veel van hem te horen en wie weet zal hij ook doorbreken bij het internationale publiek, mocht hij daar geïnteresseerd in zijn. Zal jij hem ook nauwlettend in de gaten houden?

0 Gedeeld
Gerelateerd