Remco Evenepoel: vriendin, salaris, ouders en meer

0 Gedeeld
0
0
0

Nederland mag dan misschien top wielrenners neerzetten, wijzelf kunnen er ook wel wat van. Eén jong, aanstormend talent vind de fietswereld is Remco Evenepoel. De nu 23-jarige renner is iemand met een sterke wil om te winnen en verbaasd zijn tegenstanders keer op keer.

In deze blog zullen we, afgezien van wat ‘basis informatie’ over zijn carrière ingaan op hele andere dingen. Denk aan wie zijn vriendin (vrouw) is, hoe het met zijn ouders gaat, wat hij verdiend en nog veel meer. Net zo nieuwsgierig als wij waren? Lees dan gauw verder en stap de wereld van ons fietstalent Remco Evenepoel binnen.

Remco Evenpoel in een notendop

Remco Evenepoel is een jonge Belgische wielrenner die wordt beschouwd als een van de opkomende talenten in de professionele wielersport. Hij werd geboren op 25 januari 2000 in Schepdaal, België. Evenepoel begon zijn sportcarrière als voetballer, maar stapte al snel over naar het wielrennen.

Zijn doorbraak in het wielrennen kwam in 2018, toen hij de Europese en wereldkampioenschappen tijdrijden bij de junioren won. Zijn indrukwekkende prestaties trokken de aandacht van verschillende professionele wielerploegen. In 2019 tekende hij een contract bij het Belgische team Deceuninck–Quick-Step, een van de topformaties in het wielrennen. Evenepoel staat bekend om zijn veelzijdigheid en talent in zowel tijdritten als heuvelachtige klassiekers. Hij heeft al indrukwekkende overwinningen behaald in wedstrijden zoals de Clásica San Sebastián en de Ronde van Polen. Zijn veelbelovende carrière werd echter onderbroken door een zware val tijdens de Ronde van Lombardije in 2020, waarbij hij een bekkenbreuk opliep en maandenlang moest revalideren.

Maar tegenwoordig staat hij dus weer te schitteren op het toneel. Dit keer onder contract bij Soudal-QuickStep. We zijn benieuwd wat de toekomst hem nog gaat brengen.

Vriendin

De vriendin van Remco Evenepoel. Of nou ja, zeg maar eerder de vrouw van Remco Evenepoel is een prachtige vrouw. Haar naam is Oumi (officieel Oumaïma Rayane) en ze is officieel van Marokkaanse afkomst. Zo bestond hun huwelijk uit de klassieke witte jurk en een man in pak, maar heeft er een tijdje later ook een henna ceremonie plaatsgevonden. Dit is naar zeggen van Oumi een traditie van Marokkaanse afkomst.

In ieder geval zagen beide plechtigheden eruit als een droom. Je ziet de liefde van het scherm afspatten. We zien het dan ook voor ons dat ze een prachtige toekomst tegemoet gaan.

De twee geliefden lijken onafscheidelijk. Ze zijn al sinds hun jeugd samen en nu hebben ze dat dus bekroond met een huwelijk. Oumi en Remco waren vroeger overigens buren en dat is dan ook waar ze elkaar van kennen. Ze zijn beide nog maar 23 jaar, volgens sommigen erg jong voor een huwelijk. Echter is het koppel in 2019 al even uit elkaar geweest en zijn ze toch weer bij elkaar gekomen. Wat ons betreft een teken dat ze bij elkaar horen en na vijf jaar een relatie te hebben gehad, echt wel kunnen weten of ze willen trouwen of niet. Sommige fans van Remco zullen misschien jaloers zijn, maar dat is dan maar zo, toch?

Ouders

In 2020 racete Evenepoel in Lombardije en maakte hier een grote val mee. Het herstel daarna was alles behalve prettig, maar hij wist zich toch weer tot de top te fietsen. En óf hem dat trouwens lukte, want sindsdien boekt hij weer succes na succes. Niet alleen Remco en zijn vrouw, maar ook zijn ouders staan hierdoor in de spotlight.

Mama Agna en papa Patrick steunen hun enige kind volledig in alles dat hij doet. Dat maakt dan ook dat ook zij de lading haat en dreigementen over zich heen hebben gekregen. Het is dan wel tot hun zoon gericht, maar indirect doet dat erg veel pijn. De reden hiertoe had onder andere te maken met zijn opgave in de Giro van dit jaar. Evenepoel zou zogenaamd zijn positieve corona-test als uitvlucht hebben gebruikt. Het gevolg daarvan was dus dat hij en zijn ouders ontzettend veel negatieve reacties hierop kreeg. Misschien heeft Evenpoel wel een aantal fouten gemaakt, maar dat is geen reden om hem zo neer te zetten. In een emotionele reactie van Evenepoel op Instagram, stond onder andere:

“I am not the type of person that is going to hide or is afraid of losing. So this is for those thinking that. The last days were emotionally very hard because of these comments”

Remco Evenpoel op Instagram

Gelukkig is zowel hij als zijn ouders er bovenop gekomen. Met opgeheven hoofd beginnen ze weer aan een nieuw avontuur en is Evenepoel as we speak momenteel bezig met het rijden van de Tour.

Salaris

Als je op weg bent om een groot succes te worden, word je daar dan ook naar beloond? Nou, in dit geval is het antwoord ‘ja’. Volgens sommige bronnen zou hij overigens wel ontevreden zijn met zijn huidige salaris. We praten over verschillen in miljoenen, welteverstaan.

Het heeft alles te maken met het feit dat Evenepoel niet tevreden zou zijn met zijn paar miljoen per jaar. Tenminste, in vergelijking tot zijn concurrenten zal het wellicht wat minder zijn dan gehoopt. Hij hoeft, vergelijken we het met de ‘normale’ mens in ieder geval niet te klagen. Zo verdiende hij alleen al aan zijn overwinningen in de Vuelta een kleine 2 ton aan prijzengeld. Nu begrijpen we ook wel dat hij wil worden beloond naar zijn kunnen, maar ‘zeuren’ over miljoenen, voelt voor ons niet heel goed. We moeten daarbij wel zeggen dat we niet echt thuiszijn in de fietswereld en misschien daar geen uitspraken over kunnen doen.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Remco Evenepoel er goed voor staat. Hij heeft lieve ouders, een prachtige vrouw, een fijn wielerteam en nog een hele carrière voor zich. De keuze om zijn voetballen op te geven, heeft hem goed gedaan. Heel België zal trots blijven reageren op zijn monsterlijke prestaties. Wij sowieso, kunnen we je alvast vertellen.

0 Gedeeld
Gerelateerd